www.keukenheks.com
Home » Wie ben ik

Wie ben ik

 

Op een zeker moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar.  Het woord heks was niet meer verbonden met sprookjes, toverkollen en geitenwollen sokken.

Ik bergreep ineens waarom ik als klein meisje niet kon slapen bij volle maan. Waarom ik zo gefascineerd was door heksenketels, bezems, pentagrammen, Keltische verhalen, kraaien, de seizoenen en de natuur.

Rond mijn 15e ben ik mij meer bezig gaan houden met esoterische zaken en ben ik mij gaan verdiepen in o.a. Tarot. Rond mijn 30e werd het gevoel heel sterk dat ik een heks ben, en ben ik mij gaan verdiepen in deze religie en levenswijze...

Sinds ik een heks ben, heb ik gezelschap van kraaien, ook lijken er meer toevalligheden plaats te vinden...

 

Ik ben niet ingewijd als heks en maak geen deel uit van een Coven. Ik ben zoals men dat noemt een solitaire eclectische keukenheks met interesse voor de Keltische en Noordse mythologie.  Er bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen over heksen. Toch lijkt er de laatste jaren steeds meer interesse te komen voor deze religie en levensstijl. Wat erg fijn is, het is een levenswijze die al zo oud is als de mensheid zelf, en die naast het respect voor moeder aarde en de natuur om je heen, ook vrouwen weer hun oerkracht laat herinneren. Eenmaal op dit pad krijg je meer verbinding met de dingen om je heen, een betere verbinding met de natuur en haar seizoenen.

Als keukenheks heb ik 1 jaar en een dag mij verdiept in de achtergronden van hekserij en paganisme . 

 

Als keukenheks ben ik veel in de keuken te vinden. Mijn keuken is mijn altaar. Mijn kruiden die groeien in de Volle Maan maken het eten smakelijk en geven het naast mijn spreuken een bijzondere kracht. Ook heb ik een echte heksenketel die vaak buiten staat te pruttelen.  Koken volgens een oude traditie, langzaam gaart het eten op een pruttelend vuur, tijd staat stil terwijl je omringt bent door alle elementen. Dan leer je de kracht kennen om dingen uit de natuur te transformeren en te doordringen met de energie van de Godin.