Home » Wie ben ik

Wie ben ik

 

Op een zeker moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar.  Het woord heks was niet meer verbonden met sprookjes, toverkollen en geitenwollen sokken.

Ik bergreep ineens waarom ik als klein meisje niet kon slapen bij volle maan. Waarom ik zo gefascineerd was door heksenketels, bezems, pentagrammen, oude verhalen, kraaien, de seizoenen en de natuur.

Rond mijn 15e ben ik mij meer bezig gaan houden met esoterische zaken en ben ik mij gaan verdiepen in o.a. Tarot. Rond mijn 30e werd het gevoel heel sterk dat ik een heks ben, en ben ik mij gaan verdiepen in deze religie en levenswijze...

Er lijkt de laatste jaren steeds meer interesse te komen voor de verschillende vormen van hekserij.

Dat is positief, juist omdat deze levenswijze je uitnodigt om jezelf volledig te leren kennen. Dat is misschien ook wel de magie van hekserij. Je hebt niets nodig om hekserij te beoefenen, behalve jezelf.

Eenmaal op dit pad krijg je meer verbinding met de dingen om je heen, een betere verbinding met de natuur en haar seizoenen.

Er zijn nog steeds vooroordelen over hekserij. Het grappige is dat veel van deze vooroordelen uit de late Middeleeuwen stammen. Het vliegen op bezems, het vervloeken van mensen zijn denkbeelden over hekserij die niet meer van deze tijd zijn.

Heksen heb je in vele vormen en maten. Hekserij is niet alleen verbonden aan vrouwen. iedereen kan heks zijn en worden.