Wie ben ik

Ik was 5 jaar oud. Mijn eerste dag op de basisschool. De juf had een fee op het bord getekend. De school stond in een klein dorpje en rondom de school stonden bomen. Ook op het schoolplein stonden een paar bomen. In de pauze zat ik daar vaak te kijken naar het zonlicht wat door de bladeren schitterde. Het voelde heel natuurlijk en magisch aan.

Een gevoel wat ik niet bij de volwassenen om mij heen zag of bij de kinderen waar ik mee speelde. De bomen waren mijn vrienden, elke dag ging ik even naar ze toe. In de klas was het soms lastig om mij te concentreren. Het groen rondom de school trok constant mijn aandacht. Ik was liever buiten dan in de klas

Als het volle maan was kon ik nooit slapen, het leek wel of het roepen van de natuur op die dagen meer intens was. In mijn achtertuin observeerde ik insecten, plukte ik gras en bloemen en maakte daar drankjes van.  Ik zag regelmatig dingen die andere mensen niet zagen. Ik wist precies wanneer dieren in mijn omgeving ziek waren of wanneer er iets met mensen om mij heen aan de hand was.

Toen ik ouder werd verhuisde we naar de stad. Minder groen, minder natuur en veel mensen  Het duurde lang voordat ik mij weer prettig voelde. Gelukkig hadden we een boom in de achtertuin. Op mijn 15e kreeg ik mijn eerste tarot deck van een buurvrouw. Ze hield zich bezig met kristallen, kaarten en nog veel meer. Als een spons nam ik alles in mij op. 

Het zou nog zeker 14 jaar duren voordat ik een boek zou lezen van Laurie Cabot waardoor ik ineens begreep wat ik al die jaren ervaarde.

Ik ben een heks. 

Sinds mijn 30e ben ik op onderzoek gegaan. Ik heb vaak mijn neus gestoten in mijn zoektocht. Zeker als beginnende heks nam ik alles voor waarheid aan. Ondertussen weet ik beter. Ik hoor niet bij een stroming, ik ben geen oude heks. Maar het oude spreekt mij wel aan. Geschiedenis, verhalen, kunst en muziek zijn mijn pilaren. 

Ook hou ik van koken in de breedste zin van het woord. Van een zelfgebakken brood tot een lippenbalsem, er pruttelt altijd wel iets in mijn keuken.

Magie vind ik in de stand van sterren, planeten en de maan, de geschiedenis van esoterie, de geschiedenis van mijn omgeving en de natuur die elke keer weer veranderd. Het vieren van jaarfeesten en het samenkomen met andere heksen.

In mijn tijd had je nog geen internet, ik moest het doen met boeken uit de Bibliotheek. Nu zijn er fora en websites vol met informatie en verhalen. Deze website weerspiegeld mijn zoektocht van de afgelopen jaren.