Meditatie om te aarden

Tijdens magisch werk, trekken van een cirkel maar ook tijdens het dagelijks leven is het fijn om ge-aard te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door meditatie, ook door springen en dansen en stampen kun je goed aarden. Mijn voorkeur gaat uit naar de volgende meditatie:

 

Ga op een stoel zitten, bij voorkeur zonder schoenen.

Maak goed contact met de grond door met je hele voet de grond te raken.

Zit rechtop, met rechte rug, schouders ontspannen. Hou het hoofd ontspannen en let daarbij erop dat de kaak ook ontspannen is. Sluit de ogen.

 

Ga met de ademhaling naar de buik en adem een aantal keer rustig in en uit door buikademhaling.

Visualiseer dat er uit je voeten wortels de aarde in groeien, steeds dieper de aarde in. Deze wortels zijn sterk en vertakken zich. Via deze wortels komt de energie van de aarde je lijf in. De energie komt via je voeten en gaat naar je enkels, voel je tenen, voet, de onderkant en bovenkant van je voet, de zijkant van je voet het enkelgewricht.

 

Via het enkelgewricht gaat de energie naar je kuiten, voel je scheenbeen, kuit.

 

Via je kuit gaat de energie naar je knieën en bovenbenen. Voel de voorkant van je knieën, de achterkant, je knieholte en de voor en achterkant van je benen.

 

Via je bovenbenen gaat de energie naar je heupen en bekken. Voel de voorkant, zijkanten en achterkant van je heupen. De energie is bij de eerste chakra aangekomen, de wortelchakra. De kleur die correspondeert met de wortelchakra is rood.

 

Van de wortelchakra gaat de energie naar de onderbuik, voel de voorkant van de onderbuik. De onderrug. De energie is nu bij de heiligbeenchakra aangekomen met als corresponderende kleur oranje.

 

Van de heiligbeenchakra gaat de energie naar de buik en zonnevlechtchakra met als corresponderende kleur geel. Voel hoe de energie zich in de buik beweegt. De voorkant van de buik, het middel en de rug.

 

Vanaf de zonnevlechtchakra gaat de energie naar de hartchakra met als corresponderende kleur groen of zacht roze. Voel hoe de energie naar de borst gaat en de borstholte met energie voelt, voel je schouders, de bovenkant van je rug maar ook je armen en handen en vingers.

 

Vanuit de hartchakra gaat de energie naar de keelchakra met als corresponderende kleur een helder licht blauw. Voel hoe de energie in de keel en nek is aangekomen.

 

Vanuit de keelchakra gaat de energie naar het voorhoofdchakra met als corresponderende kleur een diep paars. Dit chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Voel hoe de energie je hoofd vult.

 

Vanuit de voorhoofdchakra gaat de energie naar de kruinchakra met als corresponderende kleur een lichte violet- achtige kleur paars of een helder wit.  Vanuit de kruinchakra gaat de energie het lijf weer uit en stroomt terug de aarde in om daar getransformeerd en gereinigd te worden. Om via de worteltjes van de voet het lichaam weer in te komen.

 

Vanuit de stuit groeit er ook een wortel de aarde in, deze zorgt voor aarding.

 

Boven je hoofd is een bol met mooi zuiver en wit licht, vanuit je kruin chakra gaat een rietje naar deze bol, uit deze bol stroomt de kosmische energie het lichaam in.

 

Blijf nog even zitten en wordt je langzaam weer bewust van je lijf, wiebel met je tenen, draai je schouders en nek en doe langzaam je ogen open.