Athame

De Athame wordt soms door heksen gebruikt om energie te richten bij rituelen maar ook bijvoorbeeld om een cirkel te trekken. Je bent vrij om wel of niet een athame te gebruiken.

 

Een Athame wordt niet gebruikt om in kaarsen te kerven en bijvoorbeeld kruiden te snijden daarvoor wordt een Boline gebruikt.

Een Athame kan er verschillend uitzien, er wordt aangeraden om een Athame van metaal te nemen aangezien dit energie beter geleidt. Een Athame heeft twee snijvlakken, de Athame snijd en scheid. Dit merk je bijvoorbeeld bij het trekken van een cirkel. Er wordt een magische ruimte gecreëerd. 

 

Sommige heksen gebruiken geen Athame maar bijvoorbeeld twee vingers om een cirkel te trekken, hier is niet mis mee. Toch kies ik persoonlijk voor de Athame omdat dit de oude traditie in ere houdt. Voordat men een Athame kiest die bij hem/haar past kan je een ritueel uitvoeren.Na het verkrijgen van de Athame kan je deze reinigen door (er zijn verschillende opties men kiest wat het best bij diegene past) het onder stromend water te houden en te visualiseren dat alle negatieve energie wegspoelt. Men kan ook de Athame door de elementen heen halen en laten opladen door de Athame in de volle maan of toenemende maan te leggen of vast te houden.

 

Je kunt je Athame ook begraven in de aarde of in zout water leggen. Wel opletten met het zout water bij bijvoorbeeld bepaalde mineralen/stenen die kunnen oplossen aangezien bepaalde stenen/mineralen voor een groot gedeelte uit zout bestaan. Metaal kan soms verkleuren in zout (zilver echter kan weer schoon worden in zout).