Magische hersenspinsels en dagboekschrijfsels

 

Op deze website kun je veel informatie vinden over hekserij, hier spreekt al een beetje mijn voorkeur uit maar nog niet echt mijn visie op Hekserij.

Het heeft een tijd geduurd voordat ik een visie begon te ontwikkelen. Er valt veel te lezen over hekserij, veel informatie, soms zin soms onzin. De kunst is om daar je eigen pad in te vinden. En op een gegeven moment begin je ook een visie te krijgen.  De letterlijke definitie van een visie is:

"een  weloverwogen mening over een zaak/onderwerp en hoe die zich moet ontwikkelen"

 

Weloverwogen. Ik probeer met rituelen een weloverwogen keuze te maken. Hoe pak je een ritueel aan, schaadt dit niemand, bewaar ik evenwicht en balans? Maar hekserij heeft ook veel met gevoel en intuitie te maken. Hoe weloverwogen kun je gevoelens en intuitie noemen?

 

Deze magische hersenspinsels en dagboekschrijfsels zijn misschien ook een goede oefening om intuitie en gevoel te gaan verwoorden.

Weer een reis, weer een manier om mij op het pad te begeven.....

 

Naast een Book of Shadows ( afgekort BoS)  kun je als heks ook een Book of Mirrors hebben. Het verschil tussen een BoS en BoM is dat je in je BoS al je magische werk beschrijft wat je niet of nauwelijks met anderen deelt. In het BoM kun je je pad beschrijven en alles wat je op je pad tegenkomt. Het BoM is meer een dagboek.  

 

Veel leesplezier!