Recepten

 

Als Keukenheks is mijn keuken mijn domein, mijn aanrecht is mijn altaar, mijn messen en lepels mijn hulpmiddel. Tijdens het koken kom ik tot rust, ik roer met de klok mee, prevel een spreuk en zet de heerlijkste gerechten op tafel die vaak nog lang doorwerken na het eten. Tijdens het natafelen zijn er goede gesprekken om de"geest" te voeden.

Voedsel komt direct van moeder natuur en heeft dus alle energie in zich. Door het voedsel met respect te behandelen blijft deze energie bewaart of door bepaalde kookprocessen buig ik de energie om. Door het toevoegen van kruiden uit mijn tuin krijgt het eten een speciale extra lading energie.

Ik kook ook graag buiten en heb daar een Bograc of Heksenketel voor. Alle elementen neem ik mee in het buiten koken, vuur, wind, water, lucht.

Koken is een ritueel op zich, je transformeert iets van moeder natuur tot iets wat gezelligheid brengt en een goed gevoel. Je voedt niet alleen je lichaam maar ook je geest. Voordat ik kook trek ik een cirkel in mijn keuken, mijn aanrecht en kooktoestel maken deel uit van deze cirkel (ik doe dit als ik alleen ben en niet gestoord wordt want iemand stapt snel je cirkel in om bijvoorbeeld iets uit de koelkast te pakken.) Ik dank moeder natuur voor de kruiden, groenten, bloem en andere ingrediënten. Tijdens het koken spreek ik soms een spreuk en ik roer altijd met de klok mee. Je kunt het ritueel uitvoeren zoals je wilt, als je maar altijd denkt aan het openen van de cirkel wanneer er weer mensen in huis zijn. Gebruik eerlijke gerechten, gebruik geen dingen die je lichaam kunnen vergiftigen, denk na over wat je in je mond steek t en denk ook na dat een ingrediënt niet zomaar een ingrediënt is, maar gemaakt door moeder natuur. Hou de wet van 3 in gedachten, bedenk dat eten trilling is volgens de Hermetische Wetten en geniet.......