Home » Hekserij in het dagelijks leven » Solfeggio frequenties en 432Hz

Solfeggio frequenties en the water experiment

Solfeggio Frequenties en 432 Hz.

 

Gisteren schreef ik een stukje over de magie van muziek. Trillingsniveau en wat voor een magische ervaring dit kan zijn.

 

Vandaag kwam ik bij toeval iets tegen over de Solfeggio Frequentie. 

 

Maar voordat ik daar wat over vertel, een korte les natuurkunde.

Om geluid te maken heb je een geluidsbron nodig, bijvoorbeeld een stemvork.

Het geluid beweegt zich voort door middel van trilling. Lucht bestaat uit hele kleine deeltjes of moleculen, die komen door een geluid in beweging, ze gaan trillen. Er komt een soort golf tot stand. De geluidsgolf. De trillingstijd van de golf kun je meten, dit wordt aangegeven met de hoofdletter T. De frequentie is het aantal trillingen dat in 1 seconde past. De frequentie wordt aangegeven met de eenheid Hertz.

Geluid kun je versterken door gebruik te maken van een klankkast. De lucht in de klankkast gaat meetrillen en versterkt zo het geluid. 

1 trilling wordt een harmonische trilling genoemd of een zuivere toon.

Geluid kan bestaan uit meerdere trillingen door elkaar, bijvoorbeeld bij muziek. Dit noem je een samengestelde trilling. De grondtoon is de laagste frequentie die in de samengestelde trilling voortkomt.

 

Wat zijn trillingen:

- Trillingen zijn een periodieke beweging rondom een evenwichtsstand. De evenwichtsstand is de middellijn waarop de golf van boven naar beneden gaat in het Oscillogram. Het bovenste punt heet de amplitude.

Je hebt de trillingstijd, de tijdsduur van een volledige trilling en de frequentie, het aantal trillingen per seconde.

Muziek bestaat uit klanken of tonen. De toonhoogte wordt weergegeven door het aantal trillingen per seconde, de frequentie van de grondtoon uitgedrukt in hertz. De kwaliteit van de toon wordt gekleurd door de boventonen. Een boventoon is een geluidscomponent waarvan de frequentie hoger ligt dan de door het oor waargenomen grondtoon.

 

Een tijdje terug heb ik een tv programma gezien over muziek en het veranderen van de grondtoon.

Bij de muziek die wij vandaag de dag horen is de grondtoon 440Hz. In de 19e eeuw heeft men internationaal bepaald dat de grondtoon van 432Hz naar 440 Hz moest. Hendrikus Godvliet houdt zich bezig om de grondtoon weer naar 432Hz te krijgen. veel klassieke muziek is gecomponeerd vanuit de grondtoon 432Hz, Brahms, Bach en Verdi maakten hier veelvuldig gebruik van. Het was normaal in die tijd, men resoneerde met het goddelijke. Het klonk meer ontspannen, meer zoals het moet zijn. Het lijkt wel of de 440 Hz een halve toon ernaast zit. We luisteren dus naar muziek die eigenlijk vals klinkt.

 

De Solfeggio frequentie schijnt heel erg oud te zijn. In Gregoriaanse gezangen werd er gebruik van gemaakt, maar ook bij gereciteerde Mantra's in het Sanskriet. Elke frequentie heeft een unieke trilling die ons lichaam laat resoneren. 

 

UT: 396 Hz

RE: 417 Hz

MI: 528 Hz

FA: 639 Hz

SOL: 741 Hz

LA: 852 Hz

 

Het do-re-mi lijkt ineens op een Mantra of om in de Solfeggio te blijven, het UT,RE,Mi.

 

Tot slot wil ik nog iets vertellen over dr Emoto en zijn water experiment.  Dr. Emoto heeft onderzocht hoe externe effecten invloed hebben op de energetische structuur. Hij gebruikte hiervoor water wat hij blootstelde aan klassieke muziek, schelden en andere externe factoren die d.m.v. trillingen worden overgebracht. Hij bevroor het water en kreeg kristallen die duidelijk laten zien wat een bepaalde trilling met het water deed. In het tweede filmpje waarin een muzikant met zijn gitaar experimenteert komen de foto's voorbij.

 

Kortom trillingen en muziek zijn van onschatbare waarde. alles vibreert en resoneert in de Natuur.