www.keukenheks.com
Home » Hekserij in het dagelijks leven » Geesten, entiteiten

Geesten, entiteiten en energie.

 

En dan is daar ineens het moment. Je voelt iets, je hoort iets. je kunt het niet verklaren... Een creepy gevoel maakt zich meester van je. Misschien zie je een schim, gaat het licht knipperen, voel je een koude stroom. Misschien is je eerste ervaring met een geest/entiteit/energie heel erg eng en wil je er nooit meer iets mee te maken hebben.

 

Ook ik heb ooit entiteiten gezien en ik voel ze nog regelmatig. Maar wat is nu precies een geest/entiteit of energievorm.

 

Ik ben van mening dat je verschillende energieniveaus hebt. Hele pure, zuivere energie, en wat minder zuivere energie. Energie trilt op verschillende frequenties. Bij een Reiki behandeling of meditatie zal de energie hoger van trilling zijn dan wanneer je iemand een fikse hoofdpijn toewenst. Ik spreek vaak van hogere en lagere energie. De lagere energie is niet per definitie slecht, we hebben er alleen meer last van. Hoge energie kan ons bloemen laten ruiken zonder dat ze er zijn, ons een fijn gevoel geven. Terwijl lagere energie juist voor hoofdpijn en koude rillingen kan zorgen.

 

Ook denk ik dat als we zijn overleden niet zomaar weg zijn, er blijft altijd een soort afdruk van ons bestaan. Als we zijn over gegaan blijft onze energie nog een tijdje bestaan. Gevoelige mensen kunnen dit oppikken.

 

Maar wat doe je als je iets oppikt? Vaak schrik je en overvalt het je, maar op een gegeven moment voel je het aankomen en zal je niet meer schrikken. Of in ieder geval minder.

 

Bedenk je dat je altijd de controle hebt, hoe vervelend de energievorm ook is. Je kunt een energievorm altijd vragen om weg te gaan. Soms moet je dit echt dwingend doen. Blijft een energievorm plakken dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen.

 

Huis reinigen:

Het huis kan een verzamelplaats worden van energie en dit kan vervelend aanvoelen. Om de energie te verbeteren of de lucht te klaren kun je het huis reinigen.

De eerste stap is om te kijken waarmee je het huis wilt reinigen, muziek? Witte Salie? Wierrook? het gaat vooral om intentie. Kun je slecht tegen gedroogde witte salie dan zou ik zeker iets anders gebruiken. Witte Salie heeft als eigenschap dat het een hoge energetische trilling heeft en daardoor goed kan zuiveren. Alternatieven zoals lavendel, laurier, Palo Santo en wierrook kunnen ook.   Floridawater is een goede reiniger. Van Floridawater kan een sopje gemaakt worden en een spray die reinigend werkt.

Zorg dat je goed ge-aard bent. Doe een aardingsoefening voordat je begint met reinigen. Bedenk  goed hoe je de verschillende ruimten wil reinigen. Zeg je iets hardop of doe je het liever in gedachten. Ook is het van belang om de ruimte te verzegelen na reiniging. 

 

Het is absoluut aan te raden om ramen open te zetten. Allereerst omdat je anders in een saliewalm loopt, maar de energie moet ook ergens naar toe kunnen.

 

Stappenplan:

Bedenk met welke middelen je wilt reinigen en wat je wilt zeggen in de verschillende ruimten. Bedenk ook hoe je de ruimte wil verzegelen. Na het reinigen visualiseer ik bijvoorbeeld een gouden lint in de deuropening met een strik. Zorg wanneer je Witte Salie brandt dat je op brandveiligheid let. Zorg dat de Salie in een vuurvast schaaltje zit en wees voorzichtig met wapperen omdat er vonkjes weg kunnen vliegen.

 

Doe een aardingsoefening.

 

Zorg dat je al je materialen klaar hebt staan. Steek de witte Salie aan (of wat je wilt gebruiken) en blaas het uit. Ik reinig altijd van boven naar beneden en begin in de uiterste hoek van het huis en werk zo naar beneden. Vergeet ook niet kasten, spiegels, douche en toilet te reinigen. Ik begin in het Noorden van de te reinigen ruimte en ga met de klok mee. Ik zeg hardop dat de energie nu gereinigd wordt en dat alles wat er niet thuis hoort nu vrij is om te gaan. Dan reinig ik de deurpost van boven naar beneden. Ik verlaat de kamer en visualiseer een gouden lint wat de kamer afsluit.

 

Zo reinig ik het hele huis. Soms heb ik het gevoel dat het reinigen niet genoeg is. Dan loop ik het huis na met een sopje van Floridawater.

 

Na het reinigen van het huis reinig ik ook mijzelf. Ik ga om mij heen met de Witte Salie en de rook. Ook weer van boven naar beneden. Soms kan douchen met Florida water ook erg goed werken.

 

Spiegels worden al sinds de oudheid als magische poorten gezien. Ik reinig deze ook regelmatig. Men zegt ook dat het niet goed is om spiegels tegenover deuropeningen of ramen te hebben.