www.keukenheks.com
Home » Hekseninfo » Waarom je niets moet.

Het eeuwige moeten.....

 

Als Heks bezoek ik regelmatig groepen op internet en facebook. Je hoeft je luie stoel niet uit, je krijgt gratis nieuwe inzichten en het is leuk om ervaringen en kennis te delen.

Op deze website staat veel info om te lezen. Maar dat is het dan ook, het zijn maar woorden om je een beetje op weg te helpen. Het is niet zo omdat ik ze opgeschreven heb dat het de manier is. Ik lees veel in boeken, maar wat ik lees is dus niet per definitie de waarheid.

 

Waarom ik dit schrijf? Omdat ik regelmatig jeuk krijg van "het moeten" in de Pagan wereld.

 

Regelmatig lees ik stukjes over hoe iets zou moeten, een ritueel, een manier van leven of wat dan ook.

Vaak volgt er een vingerwijzing of een rot opmerking om diegene die van zich zelf niets moet erop te wijzen dat ze dat vooral niet moeten doen.

Terwijl we het er over het algemeen over eens zijn dat er binnen het Paganisme geen dogma's zijn.

 

Ik moest voorheen ook veel van mijzelf, omdat ik dacht dan een goede heks te zijn. Alle schoonmaakmiddelen gingen over de linkerschouder en ik maakte schoon met azijn en kruiden. Heel erg leuk totdat mijn huis een uur in de wind stonk en de supermarkt ook een betaalbare ecologische allesreiniger bleek te hebben. Elke Volle Maan snelde ik naar buiten, smeet mijn altaar in de tuin, en deed de meest grote rituelen die ik kon bedenken. Ik at geen vlees meer en biologisch, ja een maand. Toen gaf mijn banksaldo aan dat het niet heel verstandig was. Ik wilde perse naar Castle Fest want dat was iets Paganistisch. Nou best leuk, maar ik wandel liever in het bos. Ik kocht zwabberrokken en zwabberbroeken, leuk. maar mijn spijkerbroek zit beter om mijn figuur.....

Ik begon aan een Book of Shadows, want iedere heks had toch een BOS. Nou nee. En die van mij staat stof te vangen.

 

Inmiddels kijk ik wat mijn gevoel zegt. Word ik "onrustig" rond Volle Maan, dan kijk ik eerst wat er speelt. En bepaal dan of ik een maanviering doe. Grote rituelen doe ik niet zo vaak meer. Gewoon in de tuin zitten met een wierrookje aan kan net zo doeltreffend zijn.

 

In het begin is dat lastig en zal je misschien toch iets moeten van jezelf, dat is niet erg. Zorg dat je voldoende info hebt en maak dan je keuze. En bedenk dat niets moet.