www.keukenheks.com
Home » Book of Mirrors » Juni 2011

Juni 2011

 

Beltane ligt achter ons en Litha komt er aan.

Deze periode staat in het teken van overvloed, de natuur is aan het ontluiken, gewassen beginnen in bloei te komen, het leven is goed.

Deze periode is perfect om met de natuur, de Godin en de God in contact te komen. De natuur lijkt overal op zijn hoogtepunt te komen. Bomen vol met bloesem en bladeren, de warme temperaturen, het leven dat langzamer lijkt te gaan. Het is lang licht en mensen lijken buiten te leven. Als je een ritueel gaat doen, thuis of in de vrije natuur, is het van belang dat je dit ritueel ongestoord kunt doen.

Wat van belang is dat je jezelf goed realiseert wat je ritueel gaat bewerkstelligen. Niet wat je wilt dat het doet. De wet van 3 staat hier bij centraal.

       

 

        Ever mind the Rule of Three,
        Three times wat thou givest return to thee.
        This lesson well, thou must learn
        Thou only gets what thou dost earn.   

 

Bedenk altijd goed wat je wenst, je zult het namelijk krijgen. Ik heb bijvoorbeeld vandaag gevraagd of de regen heel even kon stoppen. Ik heb daarbij de regen bedankt aangezien regen een doel heeft. Water is 1 van de elementen. De regen is gestopt rond het tijdstip welke ik had gevraagd wat resulteerde in een benauwde middag. Hiermee wil ik aangeven dat alles een functie heeft in de natuur en het verstandig is om soms even iets verder te kijken dan het resultaat wat je graag wil.

Ook is het belangrijk om vertrouwen en geduld te hebben, de Godin en God zijn alom aanwezig en geven antwoord wanneer de tijd daar is. Ik heb dit mogen meemaken met het krijgen van mijn heksennaam, dit kwam op een onverwacht moment en was een onverwachte naam.