www.keukenheks.com
Home » Hekseninfo » Als je heks wilt worden

Als je heks wilt worden.............

 

 

Stel je bent geïnteresseerd geraakt in Paganisme, Hekserij of Wicca, hoe wordt je een heks?

 

Het is een mooie levensstijl en religie, het is magisch, geheimzinnig......

 

Maar vooral heel "down to earth"

 

In mijn beleving wordt je geen heks maar wordt je bewust van de heks in jezelf. Mensen die zich aangetrokken voelen tot Paganisme zijn mensen die "van nature" een bepaalde visie op het leven hebben. Vaak zijn dit mensen met respect voor de natuur, bewust van de cyclus van het leven en de jaargetijden, gevoel voor elementen etc.. Een heks of pagan wordt je niet, dat ben je meestal al.

Je hebt misschien al een boek gelezen over hekserij of paganisme en wil nu meer informatie hebben.

Op internet is heel veel informatie te vinden en het is de kunst om daar je weg in te vinden.

Lees wat je zelf wilt lezen en waar je jezelf thuis bij voelt. Neem niet alles klakkeloos aan en luister naar heksen in je omgeving maar blijf altijd je gezonde verstand gebruiken. Neem de tijd voor het vinden van informatie en meningen. Durf ook ervaren heksen in twijfel te trekken. Iemand met 30 jaar ervaring hoeft niet perse wijs te zijn.

Maak keuzes, wil je bij een Coven of wil je liever solitair zijn. Op internet zijn er genoeg fora van solitaire heksen die hun kennis onderling delen. 

Verdiep je in een stukje geschiedenis over hekserij, verschillende stromingen, de Wet van 3, de Hermetische wetten en de Wiccan Rede.

 

Susan Smit heeft op haar homepage een leuk en duidelijk stuk geschreven over haar weg om Heks te worden.

http://susansmit.nl/hekserij/ een modern en down to earth stukje wat de essentie aangeeft van de religie.......

 

Op de site van de Toverketel (www.toverketel.com) is er de mogelijkheid om een Heksencursus te doen, via het uitvoeren van verschillende opdrachten kom je in aanraking met verschillende thema's die voor een Heks belangrijk zijn. Je wordt begeleidt door Heksen die je opdrachten nakijken en via het forum kun je ervaringen en vragen delen. Dit is echter begeleiding op afstand en misschien iets minder persoonlijk. Daarnaast heb je geen begeleiding met het uitvoeren van rituelen en het vieren van Jaarfeesten. Als eerste kennismaking met hekserij en paganisme is dit een prima cursus.

 

Op de site van Lunadea vindt je veel informatie en een boekenlijst met boeken over Wicca en Hekserij. Ook is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief met informatie over maanfeesten, jaarfeesten en andere informatie. Daarnaast heeft Lunadea een mooie, verdiepende jaar- cursus geschreven en geeft zij regelmatig open vieringen en workshops, dit is een echte aanrader. Zeker de combinatie van theorie en het in de praktijk brengen van wat je onderzocht en geleerd hebt. Met begeleiding van iemand die al enkele jaren ervaring heeft.

www.lunadea.nl

 

Op de website www.nanaya.nl heb je blogs en de mogelijkheid om cursussen te volgen. Er is tevens een cursus in hekserij, een nieuwsbrief met allerlei artikelen over hekserij genaamd de Heksenkrant, zeker een bezoekje waard.